Ancalagon zaproponował Joomlę jako system strony WWW; skrypt jest rozbudowany i dobrze się do tego nada.
Ja proponuje oprócz tego dorobić system DokuWiki/MediaWiki jako encyklopedię Disciples (np. jednostek). Jest to wygodniejsze od Joomli w tej dziedzinie i powszechne, a skrajnych przypadkach MediaW może zastąpić portal.
Rozpoczynam(y) testy i zbieram uwagi, propozycje etc.
_________________ Allemon
(-) Z Łaski Wszechojca, Wysoki Komisarz ds. Administracji, Porządku, i Konserwacji Jedynego Słusznego Forum
Wiek: 36 Dołączyła: 28 Maj 2007 Posty: 1560 Skąd: Ner'eeye Maha
Wysłany: 2009-04-14, 06:45
Przyznaję się że póki co się nie nadam, z prostej przyczyny - spieprzyłam ostatnią wersję stronki i póki co wolę nie maczać w tym palców, żeby nie spieprzyć tej ale chętnie podopinguję.
Wiek: 36 Dołączyła: 28 Maj 2007 Posty: 1560 Skąd: Ner'eeye Maha
Wysłany: 2009-04-14, 13:38
Nieważne że nie uczestniczysz, jesteś jedym z userów i wasze zdanie też jest dla nas bardzo ważne. Dziękuję za nie i mam nadzieję że userzy nas wspomogą w kompletowaniu haseł do encyklopedii.
Nie trzeba będzie ruszać Pajączka, użyjemy CMSu Joomli.
+ MediaWiki (prawdę mówiąc to MW lepiej się czuję).
I tu pytanie: ile mamy wolnych baz MYSQL?
A encyklopedie będzie tworzyć każdy, ja tylko szablony przygotuję ^^
R'edoa Yevonea napisał/a:
Allemon nam będzie się babrał w skryptach i tych innych, takich, dziwnych... rzeczach
Trochę to potrwa znając mnie :)
http://www.disciplestest.yoyo.pl/ (tu strony nie będzie, to tylko do testów)
Jakby ktoś chciał się pobawić to admin,Disciples.
_________________ Allemon
(-) Z Łaski Wszechojca, Wysoki Komisarz ds. Administracji, Porządku, i Konserwacji Jedynego Słusznego Forum
Mamy nieograniczoną ilość ;)
Proponuję zacząć testy od razu na joomli 1.5 ze względu na szereg zmian względem poprzedniczki(w zdecydowanej większości na lepsze),przez co rozwiązania zastosowane na 1.0 nie będą działały w wersji 1,5.
Tylko chyba lepiej pominąć testy na YoYo i zacząć od razu tutaj?
Jeśli można wolałbym zacząć od MediaWiki, bo resztę tego projektu powinni dokończyć userzy, a to pewnie długo potrwa.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum