Przeczytałem teraz kilka przypadkowych postów i wpadłem na pewien pomysł.
Otóż może nie powinno być zmiany dostępnej wcale, a za to dołożyć jeden dział; mianowicie PBF. Wtedy toczyłoby się bitewki podobne do tych z disa. Każdy user składał by sobie drużynę, a potem by walczył. Trafienia można ustalać poprzez rzuty na Chacie k100 przy czym na tą chwilę muszą być trzy osoby, które je potwierdzą. Cała zabawa by się odbywała tak jak w grze, czyli 1 dzień to 1 dzień, w którym można podjąć się wędrówki i maksymalnie 3ech walk(?).
PS. Zanim zaczniecie wieszać psy zauważcie iż kilkanaście osób stale zagląda na forum i być może to jakoś urozmaici obecność na nim.
A gdyby tak w ten sposób rozgrywać jakąś uproszczoną wersję DH? Z drużynami znanymi z DH, ale już pod wodzą stricte disowych bohaterów. Userzy losowali by poziom drużyn oraz bohaterów, dobierali składy wedle własnego uznania - stosownie do poziomu - i toczyli takie bitwy. Każda wygrana bitwa to jeden post w dziale PBF, czyli extra "doświadczenie" potrzebne do awansu wg Tabeli Rang :)
Nasz wampirek to smakosz i znawca,
przy tym wcale nie żaden oprawca!
Za ssanie kolacji płaci jak w restauracji,
Chyba, że honorowy krwiodawca...
Sysu, sysu, cmok, cmok, cmok,
Chyba, że honorowy krwiodawca!
Ja myślę, że granie na uproszczonej wersji nie jest żadnym problemem. Kwestia tego jak to rozwiązać, bo ja zrozumiałem Czapę w taki sposób, że każda osoba ma jedną drużynę (ew. kilka) robionych na 1lv i w walkach z innymi graczami ją ekspa. W sumie tutaj powraca kwestia Item Shopu, gdyby go wprowadzić i nagradzać ludzi za zwycięstwa punktami, to mogliby sobie za nie kupować artefakty itp. żeby ekwipować swoim dowódcom przed takimi bitwami.
EDIT: No i zdaje się Czapa chciał limitować rangi nie postami, tylko jakąś formą ekspa za wygrywanie tych walk.
Ja to widziałbym właśnie w takiej formie. Robienie drużyny na 1 lvl i disowe jej expienie przez x dni jest procesem długim, żmudnym i może się w końcu znudzić (a wiadomo jacy są nasi userzy :P), a pojedyncze bitwy z losowanymi poziomami jednostek i bohów są szybkie. Poza tym można wykorzystać w ciągu dziennego limitu kilka ustawień ;)
W każdym bądź razie w żadnym wypadku nie utrącałbym postowego systemu rang, a potraktował PBF jako ciekawy dodatek, nomen omen - powiązany wreszcie z item shopem. Bo np. bohów można posiadać na stałe.
Nasz wampirek to smakosz i znawca,
przy tym wcale nie żaden oprawca!
Za ssanie kolacji płaci jak w restauracji,
Chyba, że honorowy krwiodawca...
Sysu, sysu, cmok, cmok, cmok,
Chyba, że honorowy krwiodawca!
Wiek: 36 Dołączyła: 28 Maj 2007 Posty: 1560 Skąd: Ner'eeye Maha
Wysłany: 2010-08-11, 08:18
Cytat:
W każdym bądź razie w żadnym wypadku nie utrącałbym postowego systemu rang, a potraktował PBF jako ciekawy dodatek, nomen omen - powiązany wreszcie z item shopem. Bo np. bohów można posiadać na stałe.
I z tym się zgadzam, bo jak dla mnie, ograniczenie userom możliwości awansowania tylko do gry, na którą nie zawsze mają czas i chęci, było by przegięciem.
Nadal jednak proponuję się zastanowić jak ma wyglądać podbijanie rangi w praktyce.
Gdybyś chciał dawać "kupowalnych" bohaterów, to musiałoby zostać jedno z rozwiązań wprowadzone:
a) każdy dostaje pakiet bohów na 1lv i walczy takimi jakich ma, tzn. niezależnie od poziomu wylosowanego są tacy jakich ma się w posiadaniu
b)można kupować bohaterów i dysponować im umiejkami (w sensie wiedza o artefaktach itp) oraz przedmiotami i decydować, czy bierzemy "gołego" zgodnego z losowaniem czy swojego
EDIT: w sumie to pewnie i tak musiałbym Ellego złapać pod pachę i dokładnie rozpisać regulamin dla tego wszystkiego jakby miało być wprowadzane, ale od razu mówię, że bez cash moda i item shopu nawet nie ma się co w to bawić, bo będzie całkowity brak progresu wraz z kolejnymi walkami.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum