Ten pomysł z rangami jest niesamowity, najlepsze co można było z rangami.
Ale jednak nie można od razu zrobic osobnych drzewek które miały by wiecej sensu i tez jesze bardziej podpasowało by userom. Można by jeszcze dać jakas pierwsza universalną range z która od razu była by przypisywana nowym członkom i ci mogli by wybrać właściwe drzewko po napisaniu jakiegos postac (ta jednostka nie była by z żadnego dzrewka, mogło by to być jak chłop dla Imperium czy imp dla Legionów).
Można by jeszcze dać jakas pierwsza universalną range z która od razu była by przypisywana nowym członkom i ci mogli by wybrać właściwe drzewko po napisaniu jakiegos postac
Na moje oko niepotrzebne mnożenie bytów. Nowy user w grupie ma i tak możliwość wyboru takiego drzewka, jakie się mu zamarzy, a rangi Wtajemniczonego/Wyznawcy/Ucznia/Adepta/Krasnoluda pełnią identyczną funkcję jak przytoczeni przez Ciebie Chłop czy Imp.
Nasz wampirek to smakosz i znawca,
przy tym wcale nie żaden oprawca!
Za ssanie kolacji płaci jak w restauracji,
Chyba, że honorowy krwiodawca...
Sysu, sysu, cmok, cmok, cmok,
Chyba, że honorowy krwiodawca!
Wiek: 37 Dołączył: 16 Maj 2007 Posty: 598 Skąd: Afterfallowe góry
Wysłany: 2010-01-06, 20:50
Nie czytałem wqszystkich postów w tym temacie (no co takie pitolenie o duperele ) ale rzuciłem okiem na tabelki... Dobrze będzie, ale z tego co rozumiem to kto niby ma przydzielać te rangi? (doczytałem :P=)... I zgłaszanie tego będzie nieco upierdliwe
_________________ Piwo to moja droga do oświecenia!
... a poza tym uważam, iż .dat należy zniszczyć!!! Więc.. DAJ KAMIENIA!!
Uwaga na Kleofasa co tu hasa z kąta w kąt!!
Po prawdzie to będziesz się musiał zorientować kto jaką ścieżką idzie i dać znać np. mi Bo niestety tylko JA mogą zmieniać rangi. jakbyś przeczytał wszystkie posty, to byś wiedział
A teraz pytanie: Która tabela dla Klanów? Elledana, czy moja?
Ostatnio zmieniony przez Nagash ep Shogu 2010-01-06, 21:02, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2010-01-06, 20:58
Przecież edytowałem post wampierzu przebrzydły! Mi tam obojętne, byle by pustelnik był bo to moja ranga jest!
PS: Jak nie będzie cie mogli ustalić to się w kisielu pobijcie! Panie nasze forumowe to z pewnością ucieszy...no R'ed na pewno
PS: Nagu za dużo JA w poscie umieściłeś, toż to mania!
Wysłany: 2010-01-06, 21:07
No widzisz! Sam sobie argumenty znalazłeś...ale inicjatywa zapytania zainteresowanych (czy też tych co powinni być zainteresowani...whatewer!) godna pochwały...
PS: Ale to JA, MI były tak butne że aż mnie poraziło w ślepka
Dobra w końcu znalazłem chyba najgorszy brak w moim drzewku. Zdecydowałem się na strzelca a tu kapa nie ma gargulca Mam gdzieś waszego ArcyCzarta, ale ja chce być Onyksowym.
Mnie się podoba, ale jeśli miałbym podać jakąś inną możliwość to myślę, że można by było dać tylko jednostki same bez dowódców i inaczej rozdzielić poziomy wg postów. Np. Onyksowy gargulec miałby tyle postów co włodarz tylko u niego dzieliło by się to przez 3 a u włodarza przez 5 bo tyle jest poziomów w tych drzewkach rozwoju...
A mnie naszła właśnie taka refleksja, może trochę późno. A dlaczego u elfów zabrakło centaurów? Tylko same zniewieściałe długouchy? Ja gdybym należał do tej grupy, chciałbym być właśnie centaurem. Wiem, że to ciężko byłoby wprowadzić, ale dla chcącego nic trudnego. Co wy na to?
Moim zdaniem nie ma sensu (wszyscy wiedza, ze Centaury lubie) dopoki rangi maja miec charakter drzewka rozwoju z jedna profesja poczatkowa nie da sie tego sensownie wprowadzic.
Chyba, żeby przyjąć rozwiązanie jak w przypadku Klanów - pierwszy lvl nie określa właściwości fizycznych, a tylko przynależność rasową. Ale to już od elfów zależy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum