Wiek: 36 Dołączył: 16 Maj 2007 Posty: 598 Skąd: Afterfallowe góry
Wysłany: 2007-07-08, 22:54
Grałem, w WC2 chwilkę, a WC3 przeszedłem całe wraz z dodatkiem.
O czym tu gadać? Gryfy + jastrzębie wymiatają Nieumarli jak zwykle za silni Orkowie ciekawie przedstawieni (sławetne i ubóstwiane przez Mike xxx'a ucywilizowanie ich ). Elfy za cienkie jak na mój gust. Choć balans jest znośny, wiadomo porządna firma to robiła, to i gra porzadna
_________________ Piwo to moja droga do oświecenia!
... a poza tym uważam, iż .dat należy zniszczyć!!! Więc.. DAJ KAMIENIA!!
Uwaga na Kleofasa co tu hasa z kąta w kąt!!
Gralem troche w warcraft 2 i aktualnie od czasu do czasu pogrywam w wc3, ale nigdy nie przeszedlem zadnej dokonca.IMO bardzo fajna strategia czasu rzeczywistego. Zreszta, czy Blizzard kiedykolwiek wydal kiepska gre?
Przejdźcie kampanię w WCIII i obejrzyjcie animację a polejecie się ze smiechu. Można np zobaczyć nieudane ujęcia z kręcenia filmików do WCII, lub koncert rockowy
Prawda, ta animacja po zakończeniu wymiata.
A to jeszcze nic, jak sie przejdzie misję na hardzie to dostajesie animacje Starcrafta (jeszcze bardizej widać że to zrzynka z Warhammera), a jeśli włączy sie po tym creditsy to zobaczy się atak Hydralisków.
Najlepsze w tej grze to klimat i fabułą, zwłaszcza fabułą i to wspierana filmikami których nie powstydził by sie Hollywood.
Każda rasa ma ciekawą fabułę zarówno ludzie, nieumarli, orkowie jak i elfy. Najbardizej mi sie podoba oczywiście kampanie nieumarłych gdzei kieryujemy Artasem który stał sie tym z czym walczył, też najlepsze są moim zdaneim animacje włąsnie z Artasem.
Podoba mi ise też to że w zasadzie że nikt włąściwie nei wygrał, jedynei jak juz to przetrali.
Zamkne ta offtopowa dyskusje stwierdzeniem iz, starcraft nie jest starszy od systemu warhammer 40 000, tak samo jak warcraft nie jest od warhammer fantasy battle. Jakkolwiek ogladajac filmiki z nowego produktu blizzarda widac iz czerpie pomysly jednostek ( reapery)z war 40k pelnymi garsciami. Rasa zergow tez przypomina tyrranidow. Koniec offtopu.
Wysłany: 2007-10-06, 13:52
Nie przepadam, chociaż swojego czasu grałem z kumplami na LAN i przeszedłem wszystkie kampanie zarówno w podstawce jak i Frozen Throne. System bohaterów, bardzo mały limit jednostek i creep'y były dla mnie kiepskim pomysłem...
A ja gralekm w W II chwile i W III bardzo dlugo ..:) PRzeszedlem wszystkie kampanie w Frozen Thron i RoC..;) A teraz pogrywam z kumplami po hamachi i jak ktos ma chec zapraszam ...:)
A poza tym to W III jest the best i moim zdaniem lepszy od Starcrafta...:)
Starcrafta stawiam na drugiej pozycji po W III
Swietne sa w W III filmiki pomiedzy aktami ,zrealizowane perfekto:) Fabula jest na miare hollywood(no dobra przesadzam ale jest naprawde swietna),zaskakuje zwrotami akcji i ma syndrom "nastepnego scenariusza"...:D;
Wiek: 31 Dołączył: 10 Sie 2007 Posty: 18 Skąd: Przechlewo
Wysłany: 2008-03-08, 09:49
Grałem w Warcrafta 3 oraz dodatek i muszę powiedzieć, że jest za******* super gierka . Wciągająca kampania i wogóle . Warcrafta 2 widziałem, ale jak na swój czas nie był zły.
Wiek: 36 Dołączył: 16 Maj 2007 Posty: 598 Skąd: Afterfallowe góry
Wysłany: 2008-03-08, 17:31
Cytat:
A poza tym to W III jest the best i moim zdaniem lepszy od Starcrafta...:)
Starcrafta stawiam na drugiej pozycji po W III
Heretyk! Nie ma lepszego RTS od SC, moze jedynie 2ka będzie mogła z tym tytułem walczyć :P
_________________ Piwo to moja droga do oświecenia!
... a poza tym uważam, iż .dat należy zniszczyć!!! Więc.. DAJ KAMIENIA!!
Uwaga na Kleofasa co tu hasa z kąta w kąt!!
Ciężko wypowiadać się o grach Blizzarda inaczej niż w samych superlatywach. Nie inaczej jest z Warcraftem.
Pierwszą część widziałem chyba jeszcze przed zlodowaceniem i wszystkimi potopami, u kumpla, który jako jeden z niewielu wtedy miał w miarę dobrego PC ( i bogatych starych,którzy mu gry kupowali ;] ) i mu nowości wszystkie chodziły. Przez mgłę pamiętam tylko jakieś pojedyncze motywy z niej.
W 2 grałem już na swoim własnym, w ferie jakoś czy święta, bo pamiętam, że śnieg leżał i dużo wolnego było, a mi się nigdzie nie chciało wychodzić i katowałem tą grę całymi dniami. Bitwy morskie rządziły
No i trójka to już mistrzostwo. Świetna, klimatyczna kampania, ciekawa fabuła no i te filmiki ( zwłaszcza z Arthasem po kampanii ludzi- mistrzostwo )
_________________ Nauczeni od dziecka korzystać bez umiaru
Stajemy się powoli zależni od nadmiaru
żyjemy więc nerwowo otoczeni nadmiarem
Nie widząc jak nasz sen staje się koszmarem
Tak, może i Warcraft 3 był grą ponad czasową, ale tylko pod względem fabuły i filmików. Sama gra nie jest zbyt dopracowana. Blizard w swoich dotychczasowych "dziełach" nie za bardzo skupił się na samej grafice rozgrywki. Taki np WoW w którego miałem wątpliwą przyjemność grać pół roku, nie zapiera dechu w piersiach pod względem wizualnym. Blizard myśli, że robi wielkie halo, a tym czasem fabuła Wowa robi się już liniowa i głupia. Bo przecież po kolei zabijamy wszystkie ważne postacie z Warcrafta 3. Poza tym brak balansu pomiędzy rasami w trójce trochę denerwuje.
O WoWie się nie wypowiadam, bo nie grałem, ale przemawia mi do wyobraźni przykład kumpla, który po zakończeniu roku akademickiego wrócił do domu, zainstalował i odpalił tę grę i tak go wessało, że 1 października się zorientował, że minęły 3 miesiące i się właśnie wakacje skończyły
_________________ Nauczeni od dziecka korzystać bez umiaru
Stajemy się powoli zależni od nadmiaru
żyjemy więc nerwowo otoczeni nadmiarem
Nie widząc jak nasz sen staje się koszmarem
Grafika w WoW była i jest za bardzo bajkowa przyrównując ją do jej mrocznej fabuły ( szcególnie w kampanii umarlaków ). Gra nie jest taką rewelacją, dla mnie ( ale pewnie wynika to z tego, że wolę inne gatunki gier ).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum