Mamy już portal i można zacząć prace nad jego uzupełnieniem w treść i poprawieniem formy. Portal nie bangla jeszcze pod IE, ale kto dziś jeszcze używa IE?
Wiek: 36 Dołączyła: 28 Maj 2007 Posty: 1560 Skąd: Ner'eeye Maha
Wysłany: 2011-07-28, 06:11
Dziękujemy Ci, o wielki Ancalagonie! I Tobie takoż, wielka (duchem) R'edziu, za ten rusendaarski banner...
Jeśli ktokolwiek z was ma jakiś pomysł, co machnąć na stronkę, albo jakiś artykulik którym chciałby się podzielić, to chętnie oglądnę, poprawię co trzeba i przy aprobacie reszty GTW wrzucamy :) także bez krępacji panie i panowie!
R'ed, zakało jedna elficka, przecież co do bannera to masz maila już ileś dni czekającego, aż łaskawie odpowiesz. Już nawet Nagash widział o co chodzi więc ruszcie kupry. Chyba, że wam ta atrakcja dodatkowa niemiła i niepotrzebna
Poza tym, napis "Główna" odmawia wyświetlania się z polskimi czcionkami.
No i chyba czas najwyższy zastanowić się co ma wisieć na rzeczonym portalu i kto będzie chciał to napisze i wyśle jak skończy (żeby nie skończyło się na zaklepywaniu i nierobieniu).
Osobiście uważam, że w "Inne" obowiązkowo należałoby umieścić te z opowiadań wiszących na forum, które nadają się do prezentacji.
Wiek: 112 Dołączyła: 27 Maj 2007 Posty: 936 Skąd: Popielisty wschód
Wysłany: 2011-07-28, 08:42
Masz piracką przeglądarkę ;}
Najpierw trzeba zrobić bazę podstawową - porządny opis gier, prezentację statystyk, prezentację fabuły (prolog i ogólnie dla niezainteresowanych i spoilery dla leniwych) itp. elementy. Dopiero potem możemy się zastanawiać nad kartami, opowiadaniami, rysunkami i innymi bajerami.
_________________ Szaleństwo jest bramą, po której znajduje się nieśmiertelność. Nieśmiertelni mają wgląd na czas i przeznaczenie, a mając wgląd ma się też wpływ. Poddaj się władzy Mojrom, byś się nie rozpadł.
Najpierw trzeba zrobić bazę podstawową - porządny opis gier, prezentację statystyk, prezentację fabuły (prolog i ogólnie dla niezainteresowanych i spoilery dla leniwych) itp. elementy. Dopiero potem możemy się zastanawiać nad kartami, opowiadaniami, rysunkami i innymi bajerami.
Mówię o tym, co łatwo wrzucić bo już jest gotowe więc nie wymaga robot.
Ale trzeba ustalić artykuły które są nam potrzebne i zastanowić się, czy Discipedia ma dalej istnieć czy nie - jeżeli ma, to robienie artykułów o jednostkach itp nie byłoby specjalnie inteligentne. Ogólnie mam na myśli, że trzeba uniknąć dublowania pracy i treści.
Discipedia zdecydowanie będzie istnieć ze względu, że bardzo mało waży. Na chwilę obecną zamysł jest taki, by dana podkategoria, np. Jednostki, miała zrobione na joomli dane drzewko, np. Nieumarłych. Po kliknięciu w portret jednostki link odsyłałby do artykułu na Discipedii.
Oczywiście nie wszystkie artykuły będą linkowane na Discipedię, a tylko te, które opisują świat i grę. Artykuły felietonistyczne i inne eseje, jak również rzeczy z AoD będą wisiały na portalu.
Jeśli ktoś chciałby coś skomentować na portalu, to będzie on automatycznie przekierowywał komentującego do odpowiedniego tematu na forum.
Nasz wampirek to smakosz i znawca,
przy tym wcale nie żaden oprawca!
Za ssanie kolacji płaci jak w restauracji,
Chyba, że honorowy krwiodawca...
Sysu, sysu, cmok, cmok, cmok,
Chyba, że honorowy krwiodawca!
Wysłany: 2011-07-28, 09:19
IMHO komentarze był by lepsze pod artykułem... bo powstanie niezły bałagan na forum - no bo jak to, każdy artykuł będzie miał osobny temat na komentarze?
Vozu, Twój mail zaginął w nawale dzikiej poczty, musiałam ze dwie strony cofnąć żeby się do niego dorwać, rzeczywiście tam jest zaraz go spróbuję zainstalować...
Oczywiście nie wszystkie artykuły będą linkowane na Discipedię, a tylko te, które opisują świat i grę. Artykuły felietonistyczne i inne eseje, jak również rzeczy z AoD będą wisiały na portalu.
To ja proponuję strzelić jakiś wypis tego, jakie artykuły można pisać i tak jak rzekłem - bez zaklepywania, przysyła się do GTW gotowy już artykuł i jak jest dobry to leci na stronę.
@R'ed
Nagash coś bąkał o jednorazowej animacji z jakimś chlapnięciem krwią na pergaminową część loga itp - jakbym miał materiały to dałbym radę to zrobić, ale od razu mówię, że nie wydaje mi się by możliwe było połączenie animacji jednorazowej i zapętlonej na jednym obrazku, a na pewno tego nie umiem, także albo jedno albo drugie.
Vozu, jak masz wolę machnąć esej, czy felieton, to droga wolna, nie wiem, co ma do tego zaklepywanie czegokolwiek ;)
Na ten moment właściwie w portal można wrzucić jedynie jednostki z D2 i część z D3, bo to jest na Discipedii gotowe, no i oczywiście AoD.
Pracę trzeba zacząć od podstaw, tj. od Discipedii, a konkretnie skompletowania wszystkich jednostek wraz z artami i minimum opisami z gry. Potem czary, przedmioty, postacie fabularne. Dużo niewdzięcznej i czarnej roboty.
Nasz wampirek to smakosz i znawca,
przy tym wcale nie żaden oprawca!
Za ssanie kolacji płaci jak w restauracji,
Chyba, że honorowy krwiodawca...
Sysu, sysu, cmok, cmok, cmok,
Chyba, że honorowy krwiodawca!
Ja to osobiście myślę, że należałoby ruszyć też discihistorię - w zasadzie może usiądę później nad tymi info z DI co o nieumarłych zebrałem, albo zmuszę się do rozegrania którejś kampanii. Bo ten projekt pokutuje od daaawna a rąk do pracy brakuje.
Wysłany: 2011-07-28, 09:53
Dobra, ja przy obecnym stanie pracy mogę obiecać tylko krótkie fabularne opisiki przy jednostkach w Discipedii - biorę się najpierw za D2 i Przymierze, potem zobaczymy na co jeszcze będę miała pomysł.
Wracam do młodych, właśnie usłyszałam dzikie "ciociaaaaaaaaaaaaaaaaaaa" za plecami...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum