Jak już kilka osób przede mną podjąłem próbę stworzenia gry inspirowanej Disciples II i Heroes 3.
Grę tworzę w środowisku do gier 2D GMS2. Aktualnie spędziłem nad nią około pół roku w wolnym czasie.
Jeżeli są tu osoby które chciałyby wesprzeć radą lub przetestować grę lub w jakikolwiek inny sposób to zapraszam do kontaktu na priv.
Nie chcę póki co udostępniać publicznie linka do gry ponieważ obecnie do testów wykorzystuję grafiki pochodzące z innych gier lub od innych twórców.
W grze chciałem również naprawić kilka rzeczy jakie mogły wkurzać/ograniczać w Disciples II:
- Gdy nasz główny bohater umiera jest w zasadzie po grze. U mnie możemy wykupić bohatera ponownie z jednostkami lecz będzie to kosztowało odpowiednio więcej.
- U mnie możemy również awansować jednostkę poza bitwą jeżeli np. zapomnimy kupić budynku, a jednostka dostanie nowy poziom.
- Zrobiłem możliwość kupienia obu budynków z drzewka, a gdy jednostka awansuje możemy wybrać, którą jednostką w jaką stronę rozwinąć.
- Moim zdaniem przesadzone czary w Disciples II rzucane z poziomu mapy zastąpiłem mechaniką rzucania czarów podczas bitwy
Rzeczy nowe:
- możliwość zamiany miejsc jednostek podczas bitwy
- możliwość tworzenia przedmiotów ( wymaga receptury i składników)
- każda jednostka może używać przedmiotów ale bohater ma więcej slotów.
Na zachętę zrzuty ekranów:
Ostatnio zmieniony przez Tobi1Kenobi 2021-12-04, 22:02, w całości zmieniany 1 raz
Swietnie to wyglada naprawde. Duzo gier w sklepie play wyglada gorzej a sa czesto jako platne!
Warto ja doprowadzic do stanu grywalnego. A nawet jesli nie to zdobedziesz duzo umiejetnosci i fajnie spedzisz czas.
W zasadzie gra już jest w stanie grywalnym choć brakuje wielu animacji, dźwięków etc. Można tam spokojnie spędzić długie godziny gry już na tym etapie.
Regularnie wrzucam aktualizacje na itch.io
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum