Czy w Nevendaarze istniała nazwa na ichniejszy odpowiednik łaciny używany przez demony oraz imperialną inteligencję?
Czy są jakieś informacje o władcach imperium przed Cesarzem Demosthene? Szczególnie ważne jest to czy wiadomo coś o pierwszym cesarzu czy trzeba będzie to wymyślić od zera?
Tej "łaciny" używają tylko demony i ludzie związani z Legionami Potępionych. Nie wiem skąd wziąłeś imperialną inteligencję. I raczej nie ma na ten język żadnej konkretnej nazwy podanej w grach.
Chresdel napisał/a:
Czy są jakieś informacje o władcach imperium przed Cesarzem Demosthene?
Demosthene to jedyny znany nam z imienia cesarz.
W takim razie w jakim języku jest tekst wygłaszany przez arcymaga podczas gdy ten umiera?
Jak da się przez forum wysłać ten plik dźwiękowy to mogę go przesłać.
Nazywał się "G000UU0021KILL"
_________________ I lubię patrzeć, jak w panice
Pospólstwo z mieniem pierzcha drogą,
A po ich piętach wojownicy
Depcą i ławą suną mnogą.
Lubię to sercem całym!
Wg mnie to raczej taki sam "język" jak każdy inny wymyślony żeby dobrze brzmiał. Jak kwestie magów podczas bitwy albo elfich dowódców mówiących po "elficku".
Raven, to nie jest "łacina" tylko łacina, ale bez zachowania reguł deklinacji (w przeważającej części). Określeń na język demonów w grze nie było. Dla nas to łacina, ale w disowym uniwersum to po prostu... język demonów.
To, co krzyczy Arcymag po śmierci to nie łacina, tylko jak Raven słusznie tutaj zauważył fragment wymyślonego przez twórców języka Imperium. Innymi słowy - fragment, którego nie przetłumaczono na język polski, jeśli chodzi o naszą lokalizację gry :P
EDIT
Dobra, to chyba po grecku jest Istía po grecku oznacza żagle, mia oznacza jeden, nie wiem o co chodzi z końcowym "fiii", bo greckiego nie znam. Obstawiam, że Arcymag krzyczy coś w stylu "Ostatni żagiel", czy coś takiego. Niech ktoś inny pokusi się o sensownie ulokowane tłumaczenie :P
Nasz wampirek to smakosz i znawca,
przy tym wcale nie żaden oprawca!
Za ssanie kolacji płaci jak w restauracji,
Chyba, że honorowy krwiodawca...
Sysu, sysu, cmok, cmok, cmok,
Chyba, że honorowy krwiodawca!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum