DIII i dodatek z Hordami kupiłem zaraz po ich premierach. Tanio to łącznie nie było dlatego poważnie muszę się zastanowić nad inwestycją w Reincarnation. Mam kody moich disów/pudełka/płyty mogę jakoś żwawo i sprawnie uzyskać za darmo Reincarnation? Czy lepiej dać sobie spokój bo szkoda zachodu i kupić?
Powiedzcie mi jeszcze, jak wygląda sprawa z edytorem scenariuszy? Bo to dla mnie kwestia jaka przesądza o zakupie. Czy najnowsze wcielenie DIII dysponuje tak prostym edytorem jak D2?
Wysłany: 2014-02-28, 19:11
Darmowej kopi Reincarnation na podstawie kluczy do Odrodzenia i Wskrzeszenia nie zdobędziesz. Ja wysyłałem swoje klucze do Akelli, ale nawet nie odpowiedzieli.
Więc jeśli chcesz kupić w promocji to radzę się pospieszyć:
Darmowej kopi Reincarnation na podstawie kluczy do Odrodzenia i Wskrzeszenia nie zdobędziesz. Ja wysyłałem swoje klucze do Akelli, ale nawet nie odpowiedzieli.
Więc jeśli chcesz kupić w promocji to radzę się pospieszyć:
Potwierdzam, także wysyłałem kody i nie otrzymałem żadnej odpowiedzi. To było chyba tylko dostępne dla ruskich a może nawet tam grono było ograniczone.
A takie pytanie co do mechaniki mam. Skoro teraz jednostki dystansowe mają ograniczony zasięg i muszą ruszyć tyłek do przodu, to jaka jest różnica pomiędzy np magami atakującymi wszystkie wrogie jednostki a takimi jakie walą obszarowo? Czy teraz atakowanie "wszystkich" oznacza większy obszar?
Nie ma już praktycznie jednostek które atakują wszystkie jednostki ot tak, teraz jest atak na obszar o średnicy 3 hexów lub 5 hexów (nawet strażnicy terenu i stolicy tak mają). Jedyną jednostką atakującą wszystkich wrogów jest Lewiatan, morska bestia mini-boss.
Edytor jest polepszony, ale nadal nie jest tak prosty jak w D2. Da się na tym utworzyć dobre mapki (ja sam zrobiłem dwie).
W DII spędziłem wiele czasu nie tyle na budowie map jako takich co robieniu hmm turnieju, gdzie tworzyłem "koksiarskie" drużyny dla każdej nacji i potem testowałem je w walce ze sobą.
Czy obecny edytor ma bogate funkcje optymalizacji w tworzeniu drużyn? Doboru jednostek, ustawiania im poziomu, modyfikacji statystyk itp?
Edytor umożliwia dobór jednostek, ustawienia im różnych poziomów, uzależnienie składu drużyn w zależności od poziomu trudności i parę innych rzeczy. Nie daje możliwości modyfikacji statystyk. Daje możliwość lokalnego użycia innej tekstury dla danej jednostki (chociaż nie wiem jak to stosować).
Reincarnation zakupione i się zasysa przez STEAM, a ja was pytam które forumowe łatki zainstalować na wejście? Oczywiście ogarnę spolszczenie, ale jest i parę innych poprawiających to i owo. Zatem co brać na celownik? :)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum