Tak na szybko obliczenia - porównując procentowo ilość wygranych do przegranych:
A ktoś kto rozegra i wygra tylko jedna grę będzie miał 100% czy to znaczy że jest najlepszy?
Ranking opiera się na walkach turniejowych więc by rozegrać więcej walk trzeba przechodzić do kolejnych etapów wiec osoba rozgrywająca ich najwięcej teoretycznie jest też lepszym graczem.
Zasada jest prosta im lepiej grasz tym więcej walk możesz stoczyć i zdobyć punkty w rankingu.
Dawno mnie tu nie było i nawet nie wiem jak tu trafiłem, ale skoro już jestem to coś wysmaruję:
Ranking graczy - ok, rozumiem
Ranking grup - nie rozumiem
Ranking ras - ok, rozumiem
Athelle napisał/a:
Ilosc zwycięstw jest jedynym właściwym kryterium :)
Tu się zgadzam z Athelle, jednak zwycięstwo w całej wojnie jest więcej warte niż nieskończona ilość zwycięstw w mniejszych bojach?
Wysłany: 2014-12-31, 16:14
Czapa napisał/a:
Ranking graczy - ok, rozumiem
Ranking grup - nie rozumiem
Ranking ras - ok, rozumiem
Ranking grup to chyba jest bazowany na forumowej grupie użytkownika (dlatego są też neutrale), kiedy ranking ras jest na podstawie rasy wybranej w grze.
Dobra, może coś źle zrozumiałem w całości, nie wiem czemu, ale na pierwszy rzut oka ten ranking wyglądał mi na:
ranking graczy - najlepszy gracz
ranking grup - faza pucharowa
ranking ras - faza grupowa
Mniej więcej tak jak w piłce nożnej chociaż przestałem się nią interesować koło 2004r.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum