Wstawiam tutaj link z gra disciples na komorke :) nie znalazlem nigdzie takiego tematu wiec go tworze, Gra jest pod wyswietlacze 240x320 dedykowana a szzegolnie pod k800i.:)
No wlasnie gralem sobie troche w disa i powiem ze jest wyczesany:D Ma kilka minusow np to ze nie mozna podejrzec dokladnie co sie kryje pod goblinami ale za oto seave to rekompensuje bo mozna zapisac w dowolnym momencie wiec jak ktos nie wie i sie boi ze straci armie to moze zapisac i jak zle mu pojdzie to wczytac:),takze szkoda ze nie mozna wymieniac sie pomiedzy dowodcami jakimis artefaktami,itp ale poza tym to gierka spoko :)
A wiesz ja jestem dop w czwartej misji i nie wie m moze jakas inna kampania jest po tej imperium :) i nawet to co tam pisza zlewa sie z fabula disa 2:)
No ciesze sie pete ze troche ludzi uszczesliwilem ta gierka:) I ona wlasnie jest dla k800i :)
Ja juz jestem(chyba,bo tak niby wynika z zadania i tego gadania po misji) w ostatniej misji i mysle ze, a nawet czuje ze bedzie mozna sobie jeszcze jedna lub nawet wszystkimi rasami zagrac:)ponad pol mega zajmuje to te 5 misji napewno tyle nie zajmuje.Wiem ze dochodza jakies skrypty dla wroga,teren,animacje jednostek itp,itd,etc:P ale mysle ze ten kto to tworzyl stworzyl wiecej misji:) I to innymi rasami:)
Obawiam się że nie,bo na każdych filmikach widać że się gra imperium,a pół MB to nie jest tak duzo:p .A misji jest 6 bo 6 mapek, ja jestem dopiero w 4.
Edit: już w ostatniej czyli w 6.
Ostatnio zmieniony przez Axhezer 2009-05-16, 22:33, w całości zmieniany 2 razy
Ja jestem w misji gdzie Demon Uther wyskakuje w okienkach dialogu więc wygląda na to że ostatnia gdzie trzeba go unicestwić...
Denerwuje mnie to że trzeba kopalnie zamować rózgami nawet na swoim terenie...
Fajnie wyglądają Rycerz Pegazów i Paladyn bez konia nawet...
Mam inną rozdzielke wiec ucina mi brzegi ale i tak gra sie świetnie, tyle że jestem na 2 mapce, zdobyłem miasta, zabiłe demona i spodziewałem sie zakończenia zadania. Chyba jakiś error.
Właśnie ukończyłem grę (można to zrobić na dwa sposoby - albo zabijając Uthera z jego drużyną, albo zniszczyć załogę w stolicy co jest łatwiejszym zadaniem XD ).
Mam 'kilka' zastrzeżeń do Disciples w wersji na komórkę:
- Zbyt mała różnorodność przeciwników (tylko gobliny/gobliny łucznicy/zbiry/mistrzowie zbiór/część jednostek Potępionych)
- statystyki są w kilku miejscach przegięte (strażnicy stolicy za słabi, dowódca mag ma na pierwszym poziomie 60 ini, 40 dmg i 90 hp. WTF?! Paladyn ma więcej hp, a na posiada pancerza, Akolita awansuje od razu na Martiachę, Baronowa ma 10 ini i leczy 40 hp wybraną jednostkę - zdarzyła mi się raz przez to zawieszka gry kiedy z ciekawości wybrałem opcję autowalki , Gargulce nie mają pancerzy -,- )
- Szkoda, że jednak nie uwzględniono źródeł ataków (chociaż zaklęcia zadające obrażenia mają źródła)
- Nieograniczona możliwość opracowywania zaklęć na dzień, surowce można mieć w liczbie powyżej 9999 (no, a przynajmniej miałem tak ze złotem w ostatniej misji)
- Nie ma opcji ucieczki w trakcie walki, choć można to zainicjować w pewien sposób (tak jak przy sprawdzaniu statystyk jednostki klawiszem '0' - sprawdzamy w trakcie walki tak naszego dowódcę, dalej wchodzimy w umiejętności i wywala nas z walki.
- Przeciwnik nie jest zbyt rozgarnięty, z powodu braku regulacji poziomu trudności wszystko jest łatwe i bezstresowe do rozegrania (no, nie licząc zwalczania naszych różdżkarzy, ale to tylko jeśli jesteśmy blisko wrogiego oddziału/miasta zajętego przez Potępionych).
-Niemożliwość poruszania się przez las/po wodzie (nawet, jeśli mamy oddział, w którym dowódca jest w stanie unosić się w powietrzu).
- Bywa, że jednostki zasłaniają sobie (w przypadku wrogich oddziałów)
- Kilka sakwa ze złotem/kopalń ze złotem było poza zasięgiem do przejęcia (w jednej z misji)
Na plus zaliczam:
- Możliwość używania przedmiotów jak artefakty, kule, sztandary (choć i tutaj różnice są widoczne w stosunku do pierwowzoru)
- Całkiem niezła historia (biorąc pod uwagę, że to produkt przeznaczony na telefony komórkowe)
- Animacje trzymają poziom
- Raczej sprawnie zorganizowane sterowanie
Ja tam pokonałem Uthera bo to było łatwiejsze niż zdobycie stolicy jak dla mnie:) W sumie nie chciało się mi już expić i chciałem zobaczyć co będzie dalej :) A tu koniec:(
No w odpowiedzi na twoje zastrzeżenia to ci powiem, że trochę niektóre rzeczy,fakt mogłyby być lepsze ale nie jest tak źle,i da się grać:) I to nawet bardzo miło:) Może jak stworzą dodatek z innym rasami to będzie lepiej;) I eben to jest gra na fona więc trzeba to też wziąść pod uwagę,że nie wsio da radę tam zmieścić tak jak w grze na kompa i jakieś uproszczenia stosować typu "akolita-->matriarcha" lub brak złodziei np bo po co oni jak jest save w dowolnym momencie. A powiem ci ze to nawet fajne było jak po zdobyciu tych 80 exp miałeś jednostkę co ci leczy cały team :) było o wiele łatwiej walczyć i szybciej :) a nie się męczyć i zbierać mozolnie po te 20 pare exp lub mniej często aby mieć coś dobrego ale po pół godzinie lub dłuższym okresie czasu:)
Ogólnie to można powiedzieć, że gra trzyma dość dobrze klimat disów:)
I warto w nią zagrać,choćby nawet i w czasie jak się jedzie do szkoły,pracy lub na lekcji, żeby umilić sobie czas i nie słuchać jak ci nauczycielka/nauczyciel truje o jakichś pierdołach, że tak się wyrażę :P
P.S.
Zapomniałeś dodać w minusach gry, że jest brak możliwości chybienia :P To tyle ode mnie <cwaniak> :P
Ja tam pokonałem Uthera bo to było łatwiejsze niż zdobycie stolicy
P.S.
Zapomniałeś dodać w minusach gry, że jest brak możliwości chybienia :P To tyle ode mnie <cwaniak> :P
P.S.
Zaliczyłbym to do plusów...
Wiesz brak chybień jest to w sumie i plus i minus,bo plus wiesz, że nie spudłujesz ale gra robi się wtedy łatwa i schematyczna a jak jest szansa że możesz nie trafić to jest fajniej i bardziej nie przewidywalnie:) W końcu fajnie by było jak by gra na fona była jak najbliższa swojej pecetowej wersji:) Ale to tylko moje zdanie:)
I jakby była ta możliwość chybień to eben by nie pisał wtedy, że "wszystko jest łatwe i bezstresowe do rozegrania":)
Super! wszystko fajnie ale na dotykowych z WM sobie nie pograsz... Gra wprawdzie odpala, ale nie jest przeznaczona i zakodowana dla dotykowych wyświetlaczy... Nie da rady sterować Będę musiał podkosić dziewczynie telefon
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum