Ludu, ludu, przecież toto leży martwe od dawna, a ten temat nigdy nie służył do komentowania, od takich rzeczy były inne tematy -__-
Poza tym, wybitnie wiele razy się przekonywaliśmy, że wychodzenie z projektami do publiki to beznadziejny pomysł, więc jeżeli nawet coś teraz w tym trupie grzebie, to niech robi to w zaciszu domowym. Z tego i tak wyszedł na sam koniec ogromny potwór, którego nijak przystosować do prostego grania, więc nawet lepiej, że "odstrasza".
Dziś wieczorem pousuwam stąd te posty wszystkie, jak zależy wam na dalszym dyskutowaniu to macie zadanie - znaleźć temat, który do tego służy. Był taki w działach DH.
Bardzo łatwo jest niszczyć i kasować,bo jest to łatwe,szybkie i proste.
Gorzej jest z tworzeniem...
Dlaczego złe jest wychodzenie z ( "projektami" to za duże słowo) pomysłami do publiki jest takie złe ? (czyt. skieruj mnie gdzie jest ten piękny temat na tym pięknym forum)
Tu właśnie chciałem podzielić się pomysłami czytałem i widzę że jest tu kilka otwartych umysłów które mogą stworzyć coś ( "coś" jest idealnym słowem ! ) co mogłoby stać się kiedyś projektem! A jest szansa że Disciples jako tytuł przetrwa
("2")
i znajdzie się potencjalny nabywca tego tytułu który będzie chciał stworzyć coś więcej niż tylko wielkie buuuu,
("2+")
a "My" (fanowie serii) oddani i czekający na prawdziwego następcę serii
("2+2")
podsunelibyśmy przyszłym twórcom te najlepsze (obiektywizm a raczej jednomyślność w ramach tego forum) z tych pomysłów podać na tacy,
("2+2=")
niech się zastanowią co z tym zrobić i może wykorzystają te pomysły w przyszłym projekcie! ( ukrytym celem jest wskazanie potrzeb które produkt akelli nie zdołał zaspokoić)
("2+2=4")
Proste, prawda?
Mam wrażenie że siedzicie tutaj i czekacie na jakiś cud. Kiedy Strategy First miała prawo do tytułu seria rozkwitła lecz okazała się niewypłacalna ( to tylko spekulacje ) w rękach akelli widać jak wszystko wyszło nie ma sensu tego powtarzać. Więc zbierzmy się i stwórzmy coś! ( "spłódźmy" brzmi filthy )
Czy tak trudno przenieść się do tematu Dyskusja w tym samym podforum? Tam, albo w ogólnym dziale Projekty możesz się rzeczonymi pomysłami podzielić, zamiast filozoficznymi wstawkami i rozbieganą pisaniną łamać normę, mówiącą, że to temat na ogłoszenia.
Poza tym, wszystko to o tym podsuwaniu etc już żeśmy sobie wyśnili, nie jest to nic nowego. Realistycznego też nie.
Projekt nie umarl. Przechodzi wieksza lub mniejsza metamorfoze, z racji braku zainteresowania i ogolnego zbyt wysokiego zaawansowania mechaniki jak na gre planszowa. Do pewnych decyzji (zmian odchodzacych od disca, ktore uproszcza rozgrywke trzeba dorosnac :)
Zaczynam powoli wstawiac materiały odnosnie Alkmaaru. Są to luzne, jeszcze nie zobowiazujace opisy. Nie jestem silny w fabularyzacji i rozpisywaniu sie na temat jednostek. Chce wam jedynie przekazac jak wyobrazam sobie te jednostki, skad sie wziely itp
DisciplesHEX wraca jako projekt oparty o system bitewny z serii Disciples.
Na dniach pojawia się podstawowe informacje odnośnie mechaniki oraz czterech ras dostępnych w pierwszych testach. Każda nacja przypadnie do testów jednemu graczowi. Chciałbym w ten sposób zobaczyć w jaki sposób każdy z nich podejdzie do tematu. W jaki sposób będzie komponował armie i dobierał czary.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum