Forum Disciples, Disciples 3 on
 
Forum Disciples, Disciples 3  Najlepsze forum poświęcone rewelacyjnej serii gry Disciples
 FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Regulamin  Zaloguj  Rejestracja   Chat [1]   Discipedia  Download 

Poprzedni temat «» Następny temat
Disciples: Sacred Lands a Windows Vista
Autor Wiadomość
Stawiar90 
Chłop


Dołączył: 21 Lis 2009
Posty: 2
Wysłany: 2009-11-21, 12:20   Disciples: Sacred Lands a Windows Vista

Witam!

Na wstępie zaznaczam, że nie wiem czy mój post zamieściłem w odpowiednim miejscu ale nie znalazłem tematu dotyczącego problemów z gra.

Przejdę do konkretów:
Niedawno zakupiłem laptopa z systemem operacyjnym Vista. Naszła mnie chęć zagrania w najstarsza część Disciples chociaż mam także II. Zainstalowałem gierke, odpalam a tu zonk:



Z góry dziękuje za pomoc
 
 
Czapa 
Marmurowy Gargulec
Poszukiwacz Śmierci



Wiek: 32
Dołączył: 20 Cze 2009
Posty: 266
Skąd: Z ciemnej uliczki
Wysłany: 2009-11-21, 12:32   

Spróbuj odpalić w zgodności z systemem 98/2000/xp

PPM w skrót na pulpicie -> zgodność i zaznacz "uruchom w trybie zgodności z ..." (o ile ten <cenzura> system posiada takie coś).
 
 
 
Stawiar90 
Chłop


Dołączył: 21 Lis 2009
Posty: 2
Wysłany: 2009-11-21, 12:58   

Vista ma coś takiego :-P ale nic to nie pomogło :-/ Zmieniłem zgodność na xp później na 98 - wygląda tak jak gdyby się załącza ale po chwili wyskakuje coś takiego: "Program Apostolowie święte ziemie przestał działać " a po chwili :

gdy biore OK to znowu pojawia się ten sam komunikat a gdy anuluj to:



gdy wezme OK to po chwili pojawia sie ten sam komunikat.

jeśli ktoś wie jak uruchomić tą gierke na Viscie to bede dozgonnie wdzięczny
 
 
Nagash ep Shogu 
Arcywampir
1st Fiddle of Mortis



Wiek: 31
Dołączył: 03 Lut 2007
Posty: 1907
Skąd: Cihael ep Eshar
Wysłany: 2009-11-21, 13:49   

Rozumiem, że szans na postawienie XP nie ma?
_________________

Księżyc świeci, martwiec leci,
Sukieneczką szach, szach,
Panieneczko, czy nie strach?



Nasz wampirek to smakosz i znawca,
przy tym wcale nie żaden oprawca!
Za ssanie kolacji płaci jak w restauracji,
Chyba, że honorowy krwiodawca...

Sysu, sysu, cmok, cmok, cmok,
Chyba, że honorowy krwiodawca!

 
 
 
Czapa 
Marmurowy Gargulec
Poszukiwacz Śmierci



Wiek: 32
Dołączył: 20 Cze 2009
Posty: 266
Skąd: Z ciemnej uliczki
Wysłany: 2009-11-21, 14:01   

Może spróbuj jeszcze raz zainstalować, najlepiej inną kopie. Jak na drugiej wyskoczy to samo znaczy, że ten <cenzura> system już tak ma. Z tego co wiem jest jakaś nakładka - Black Edition czy coś takiego - być może to Ci pomoże. Swoją drogą ja to badziewie wywaliłem po 2-3h użytkowania i wróciłem do xp, na tym czymś połowa gier nie chodzi (tych nowszych też) :-/
 
 
 
Alexij Septimus 
Paladyn
Bronie



Wiek: 23
Dołączył: 07 Mar 2009
Posty: 341
Skąd: Tarnowskie Góry :)
Wysłany: 2009-11-21, 14:11   

Jest tylko jedna rada na takie coś. Wywali Vistę i kłopoty znikną.
_________________
 
 
 
Saemiel 
Pandemoniusz
Kaźniodziej



Wiek: 25
Dołączył: 17 Sty 2008
Posty: 721
Skąd: VI Piekło
Wysłany: 2009-11-22, 13:10   

Ja akurat nie wiem o co niektórym chodzi. Osobiście mam XPka, ale u znajomego widziałem Vistę i stare gry lepiej się u niego na Viście odpalają niż na moim oryginalnym XPku. Dla przykładu GTA, część pierwsza, u mnie przycina się z niewiadomych powodów niemiłosiernie, chociaż już GTA 2 chodzi jak marzenie. Na Viście i jedno i drugie chodziło jak trzeba. Na pewno jakoś się da, radziłbym pogooglać, rozwiązanie problemu na pewno się znajdzie.
Poza tym wywalanie Visty i wracanie do XPka o tyle może nie mieć sensu, że jak ma się mocniejszego kompa to zwyczajnie na XPku nie będzie wykorzystywać 100% jego możliwości, wręcz będzie go to dość mocno ograniczało.
_________________
Vituperatio stultorum laus est
 
 
 
Reyned 
Wojownik Szkieletów



Dołączył: 20 Wrz 2008
Posty: 666
Wysłany: 2009-11-22, 13:50   

Saemiel mówi poprawnie, Vista i Xpek to dwa systemy które najlepiej dobierać pod sprzęt w reszcie kompa, gdy mamy zawartość pudła za słabą na vistę że tak to ujmę, to zaczynają się z systemem problemy. Xpek za to gdy jest wykorzystywany przy za mocnym sprzęcie ogranicza go a czasem nawet nie współgra (dla przykładu miałem kilka wypadków gdy wypasiona karta graficzna na xpeku przegrzewała się z byle powodu) jeżeli masz mocny sprzęt to może przetestuj wina 7? co prawda interfejs jest gorszy ale sam system podobno o wiele lepszy.
_________________
Cytat:
Every theory of love, from Plato down, teaches that each individual loves in the other sex what he lacks in himself.
G. Stanley Hall

That's why love theories are bad.
 
 
 
TaiiKun 
Giermek
Disciples MANIAC


Wiek: 27
Dołączył: 17 Cze 2009
Posty: 28
Skąd: Nevendaar
Wysłany: 2010-05-17, 04:16   

Albo zainstaluj Linuxa Ubuntu + Wine, ja tak mam na kompie i nie narzekam :mrgreen:
_________________
89% graczy uważa że najważniejsza jest grafika, jeśli należysz do tych 11% wklej to do podpisu.
90% ludzi uwierzy we wszystkie dane statystyczne, jakie zostaną gdziekolwiek umieszczone.
Let me google that for you! http://lmgtfy.com/?q=Let+me+google+that+for+you.
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   

Podobne Tematy
 
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
theme by michaczos.net & UnholyTeam
Tajemnice Antagarichu :: Heroes of Might & Magic 1,2,3,4,5,6 Forum