Witam Was wszystkich w skromnym progach tego bur... kchem, tego zajazdu. Po lewej kontuar i moje dwie słodkie barmaneczki, które z chęcią i ochotą zaserwują Wam każdą dostępną na Nevendaarze ciecz. Po prawej kącik poezji, z wiecznie obecnym i równie wiecznie zalanym w tr... kchem, w każdym razie, najlepszym trubadurem w mieście. Na zapleczu beczki piwa, kuchnia (wyśmienita i jakże zdrowa!) oraz wściekły niziołek na łańcuchu.
Życzę miłego pobytu!
TEMAT OFFTOPOWY
Ostatnio zmieniony przez Nagash ep Shogu 2010-05-15, 17:48, w całości zmieniany 5 razy
Wiek: 37 Dołączył: 16 Maj 2007 Posty: 598 Skąd: Afterfallowe góry
Wysłany: 2008-06-01, 19:39
Mam nadzieje że można wnosić własne trunki
Kontynuując radosną niemalże patriotyczną rozmowę z SB.... Napisałem że eksterminowałem Prusy i ruszam teraz na moskala, w rytm trzepotu Husarskich skrzydeł. Zdaje mi się że nie napisałem w co gram Otóż w mod do "Rome: TotalWar" i BI, zrobiony przez ROSJAN ( ), pod wdzięczna nazwą "Ogniem i mieczem". Film jaki był każdy wie, za to mod jest ciekawy. Wprawdzie twórcy w obawie przed Litwińskimi nacjonalistami podzielili RON na dwie frakcje Koronę i Litwę, ale i tak gra się wyśmienicie! Oczywiście można zagrać też Turcją, Mołdawią Szwecją, Austrią, Republiką wenecką, Rosją, Kurlandią, Siczą Zaporowską, Hnatem krymskim i jeszcze kilkoma mniejszymi nacjami... Całość była w cyrylicy, ale pojawiło się już amatorskie spolszczenie, umożliwiające grę Geniala muzyka! (Np. można usłyszeć Hej sokoły! Po wygranej bitwie ). Fajne jednostki. Dość dobrze odwzorowane realia (w końcu ruski to nie Australijczycy, dla których wschód europy zaczyna się za Niemcami i można traktować po macoszemu). Polecam, dla posiadaczy Roma i dodatku doń
PS: Husaria młóci nieźle, choć silnik gry nie pozwala jej oddać realistycznie, to i tak jest to najsilniejsza konnica w grze (zwłaszcza szarża 2krotnie silniejsza od jaj taktycznych odpowiedników w innych krajach).
Poza tym, wlazłem dziś na dach swojej chatki i porobiłem zdjęcia, niestety nie opublikuje ich bo byście mnie z satelity namierzyli
_________________ Piwo to moja droga do oświecenia!
... a poza tym uważam, iż .dat należy zniszczyć!!! Więc.. DAJ KAMIENIA!!
Uwaga na Kleofasa co tu hasa z kąta w kąt!!
Wiek: 37 Dołączył: 16 Maj 2007 Posty: 598 Skąd: Afterfallowe góry
Wysłany: 2008-06-01, 20:35
Cytat:
jest to zgodne z prawdą, bo w grudniu zostanę oficjalnie ciocią
Phi, ja wujkiem jestem już do 1,5 roku... I jakiejś zasadniczej różnicy nie widzę
_________________ Piwo to moja droga do oświecenia!
... a poza tym uważam, iż .dat należy zniszczyć!!! Więc.. DAJ KAMIENIA!!
Uwaga na Kleofasa co tu hasa z kąta w kąt!!
Agh, jak ja uwielbiam zawieszki starego PC :/
Właśnie chciałem zaimprowizować małe opowiadanko/wstęp do opowiadanka na off-topie i lipa, przywracanie sesji nie pomogło (może dla tego, że nie mam ustawionego autologowania na forum?)
No cóż, ale może to i trochę dobrze, bo odsłoniłaby się moja "kombinowana na Bramę postać - mam pewien koncept, raczej niespecjalnie wymyślny i oczywiście trzymający się świata Nevendaar
Byle byś się nie gloryfikował jak niektórzy. Nie wszyscy łapią, ale dziadek jest silniejszy niż wygląda i nie jest to zwykły staruch jak go Armi przerobił. Wystarczy przeczytać inne posty żeby to zauważyć.
I dodam, że miasto symbolizuje forum.
W gardle mi zaschło.
- EEEEEE Dziewojo goń tu z dzbankiem przedniego piwa
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum