Forum Disciples, Disciples 3 on
 
Forum Disciples, Disciples 3  Najlepsze forum poświęcone rewelacyjnej serii gry Disciples
 FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Regulamin  Zaloguj  Rejestracja   Chat [1]   Discipedia  Download 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Nagash ep Shogu
2012-01-12, 16:55
Uwagi odnośnie forum.
Autor Wiadomość
Pyriel 
Rycerz piekieł
Wielki Cenzor



Wiek: 33
Dołączył: 13 Gru 2006
Posty: 386
Skąd: zQnów
Wysłany: 2007-04-13, 23:05   

Hmm, więc to przez moje własne niedopatrzenie. Ale już wiem o co chodzi, więc się taka sytuacja już nikomu nie przydarzy.
_________________

 
 
P@weł 
Paladyn
...Inny...



Dołączył: 30 Sty 2007
Posty: 486
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2007-04-14, 09:09   

Ej, ej. Mielismy nie wracac do portretow rang. Pamietacie? beznadziejnie to wygladalo z avatarami uzytkownikow. Godlo rasy wystarczy. No i przydaloby sie dorobic te kilka kolejnych rang, bo posty sie naliczaja... ;-)
 
 
 
Pyriel 
Rycerz piekieł
Wielki Cenzor



Wiek: 33
Dołączył: 13 Gru 2006
Posty: 386
Skąd: zQnów
Wysłany: 2007-04-14, 10:37   

No właśnie o godło chodziło, z rysunków jak na razie zrezygnowano, co i ja popieram. Drzewko rang nie jest kompletne ale wystarczy takie jakie jest. Z rozbudową nie ma żadnego problemu, więc gdy tylko pare osób już przeskoczy próg 120 ustawię kolejny
_________________

 
 
P@weł 
Paladyn
...Inny...



Dołączył: 30 Sty 2007
Posty: 486
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2007-04-14, 12:44   

A moze lepiej zrobic to od razu? ile to - powiedzmy z 3,4 kolejne levele i wszystko.Przeciez nie bedziemy sie levelowac w nieskonczonosc :mrgreen: Jakby co to moge na priv napisac kolejne rangi dla imperium.
Albo niech awans bedzie co 25 postow i wtedy mozna zrobic ponad 10 dodatkowych leveli ( tak chyba jest na oficjalnym forum, bo zauwazylem ze dosyc czesto zmienia sie tam ranga)
 
 
 
DeathCloud 
Lisz
Reaper/Shadow Agent



Wiek: 30
Dołączył: 04 Lut 2007
Posty: 1000
Skąd: Z'ha'dum
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2007-05-03, 14:53   

Nie no muszę to napisać.

Na forum są jakieś zakłócenia tempolarne :P
Popatrzcie na część postów, a dokładnie na datę, niezłe.

A teraz poważnie.
Czy to jedyny uboczny efekt zmiany serwera?
_________________
 
 
 
Ancalagon the Black 
Pustelnik
Administrator



Dołączył: 09 Gru 2006
Posty: 171
Wysłany: 2007-05-03, 15:54   

Cytat:
A teraz poważnie.
Czy to jedyny uboczny efekt zmiany serwera?


Teoretycznie wogóle nie powinno być błędów, ale jak to bywa przy większych zabiegach możliwe są komplikacje i to forum wyjątkiem nie było, nie są to jednak trwałe błędy, jedynie niedociągnięcia związane z przeniesieniem całego forum na inny serwer które trzeba wyłapać i już w trakcie zlikwidować. Co do daty kilku ostatnich postów, nie jest to jakiś poważny problem utrudniający życie użytkownikom, mimo to postaram sie to naprawić(jeśli się da oczywiście).
Bądź co bądź, ale i tak mogło być dużo gorzej, jak na to nie patrzeć, oprócz kilku drobnych błędów, forum zostało przeniesione bez szwanku ;-) a jeśli jeszcze w trakcie coś wyjdzie to piszcie, postaram sie z tym zrobić. ;-)
 
 
 
DeathCloud 
Lisz
Reaper/Shadow Agent



Wiek: 30
Dołączył: 04 Lut 2007
Posty: 1000
Skąd: Z'ha'dum
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2007-05-03, 15:59   

Mi tam nawet sie podoba te powieszane daty postów.
Takie urozmaicenie.

(Można poczuć się jak w Star Treku w odcinkach związany z czasem).
_________________
 
 
 
P@weł 
Paladyn
...Inny...



Dołączył: 30 Sty 2007
Posty: 486
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2007-05-04, 08:35   

Nie moge zaladowac avatara. Wyskakuje cos takiego -
Warning: copy(./images/avatars/1093277270463ad3aa69929.jpg) [function.copy]: failed to open stream: Brak dostępu in /home/slaykon/public_html/kondziol/includes/usercp_avatar.php on line 355

Admin/Moderator proszony jest o usuniecie problemu :-D
 
 
 
Kazgah 
Rycerz piekieł
Nikt


Dołączył: 02 Sty 2007
Posty: 149
Skąd: 666
Wysłany: 2007-05-04, 11:09   

Teraz wyszło, iż nie mogę wziąc sobie avatar rzadnego. Ponieważ nie wyświetla się mi on na forum, mimo wielu prób.
_________________
Nie ma co tu szukać, nic tu nie ma
 
 
Pyriel 
Rycerz piekieł
Wielki Cenzor



Wiek: 33
Dołączył: 13 Gru 2006
Posty: 386
Skąd: zQnów
  Wysłany: 2007-05-04, 13:41   

Nie mogę ustawić automatycznego logowania :-/ za każdym razem gdy chce wejść na forum muszę się na nowo logować :cry:
_________________

 
 
Ancalagon the Black 
Pustelnik
Administrator



Dołączył: 09 Gru 2006
Posty: 171
Wysłany: 2007-05-04, 14:14   

Spokojnie, spokojnie, nie wszyscy naraz :-)
jeśli chodzi o awatar, spróbujcie go teraz jeszcze raz ustawić, powinien już działać. Co do automatycznego logowania, szczerze mówiąc nie mam pojęcie gdzie tkwi przyczyna, mi się loguje bez problemu :mrgreen:
 
 
 
Pyriel 
Rycerz piekieł
Wielki Cenzor



Wiek: 33
Dołączył: 13 Gru 2006
Posty: 386
Skąd: zQnów
Wysłany: 2007-05-06, 14:51   

Ale pare osób ma z tym problem :-/ ja teraz kombinuje z różnymi przeglądarkami przy Operze jest nieco mniej uciążliwe.

Panie the Black czy można by do forum dodać galerię avatarów, takich typowo z Disa, z której użytkownicy przy logowaniu mogliby sobie wybrać jakiegoś. Widziałem taką na pewnym forum /nie pamietam już adresu/ i to taki fajny dodatek jest.
_________________

 
 
Ancalagon the Black 
Pustelnik
Administrator



Dołączył: 09 Gru 2006
Posty: 171
Wysłany: 2007-05-06, 21:55   

Hmm, ale o jaką konkretnie galerię chodzi, wydaje mi sie że najlepiej było by w "albumie" zrobić kategorie "awatary". Można tez pokombinować trochę z galerią awatarów, tak żeby nie była indywidualna dla każdego użytkownika a ogólnie dostępna, jednak było by to trochę niewygodne. Sam pomysł jest dobry, tylko brak szczegółów, napisz jak dokładnie wyglądała ta galeria(gdzie się znajdowała) :!: . a spróbujemy cos pokombinować ;-)
 
 
 
Teemonek 
Giermek


Dołączył: 01 Maj 2007
Posty: 26
Wysłany: 2007-05-06, 23:10   

Mam problem z avatarem i nie mogę go ustawić ani z komputera, ani z podanej strony? Ciągle robię dodaj i wyślij, ale potem mimo wszystko nie pojawia się avatar...
 
 
Ancalagon the Black 
Pustelnik
Administrator



Dołączył: 09 Gru 2006
Posty: 171
Wysłany: 2007-05-06, 23:27   

Sprawdź czy rozmiar i wielkośc nie przekraczaja dopuszczalnej normy.
 
 
 
Teemonek 
Giermek


Dołączył: 01 Maj 2007
Posty: 26
Wysłany: 2007-05-06, 23:33   

Wymiary 80x80 i rozmiar 4 KB... Dopuszczone są chyba 100x100 i do 20 KB i nie wiem czemu nie mogę tego zrobić...
 
 
Smash 
Zbir
Strażnik Lorda Rahla



Wiek: 34
Dołączył: 05 Mar 2007
Posty: 223
Skąd: D'Hara
Wysłany: 2007-05-06, 23:55   

Nie jestem w tym zbyt obeznany ale wydaje się, że wina leży po stronie serwera który wylogowywuje usera co pewien czas... co myślicie?

Poza tym zauważyłem, że niektóre posty które dodaję mają tendencje do znikania Oo, ktoś miał coś podobnego?
_________________
Sword of the cold, dark void, free yourself from the heaven's bonds! Become one with my power, one with my body and let us walk the path of destruction together! Power that can smash even the souls of the Gods! The Sword of Darkness, which can cut the Gods themselves! RAGNA BLAD
 
 
Teemonek 
Giermek


Dołączył: 01 Maj 2007
Posty: 26
Wysłany: 2007-05-07, 13:54   

Mi się też tak zdarzyło, że w sumie chyba od razu pięć moich postów zniknęło...
 
 
P@weł 
Paladyn
...Inny...



Dołączył: 30 Sty 2007
Posty: 486
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2007-05-07, 13:58   

Hmm, mi nic na razie nie zniknelo...moze to zasluga ktoregos z moderatorow? :mrgreen:
 
 
 
Ancalagon the Black 
Pustelnik
Administrator



Dołączył: 09 Gru 2006
Posty: 171
Wysłany: 2007-05-07, 14:36   

Cytat:
Poza tym zauważyłem, że niektóre posty które dodaję mają tendencje do znikania Oo


Cytat:
Mi się też tak zdarzyło, że w sumie chyba od razu pięć moich postów zniknęło...


A czy to tajemnicze zjawisko, znikających postów nie było czasem związane jak już mówiłem ze zmiana serwera?, Hmm?. Kiedy baza danych była już przeniesiona na nowy serwer Wy pisaliście jeszcze kilka godzin na starym, przez opóźnienie zmiany kont domeny ;-)
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   

Podobne Tematy
 
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
theme by michaczos.net & UnholyTeam
Tajemnice Antagarichu :: Heroes of Might & Magic 1,2,3,4,5,6 Forum