Forum Disciples, Disciples 3 on
 
Forum Disciples, Disciples 3  Najlepsze forum poświęcone rewelacyjnej serii gry Disciples
 FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Regulamin  Zaloguj  Rejestracja   Chat [2]   Discipedia  Download 

Poprzedni temat «» Następny temat
Spore
Autor Wiadomość
Grz240 
Włócznik
Hierofanta



Dołączył: 01 Sie 2009
Posty: 53
Wysłany: 2009-08-26, 22:55   

Co do zabezpieczeń to Wiszu ma rację: utrudniają życie tym co mają oryginał. a piraci i tak złamią zabezpieczenia
 
 
 
Reyned 
Wojownik Szkieletów



Dołączył: 20 Wrz 2008
Posty: 666
Wysłany: 2009-08-27, 07:17   

@Grz240 - skoro tak bardzo ci to przeszkadza to możesz zakupić oryginał i pobrać cracka lub piracką wersje gry nie jestem pewien jak oni to ominęli (według prawa w momencie gdy masz "Oryginalny" produkt Możesz Zrobić 1 kopie do własnego prywatnego użytku czy jakoś tak)
_________________
Cytat:
Every theory of love, from Plato down, teaches that each individual loves in the other sex what he lacks in himself.
G. Stanley Hall

That's why love theories are bad.
 
 
 
DeathCloud 
Lisz
Reaper/Shadow Agent



Wiek: 30
Dołączył: 04 Lut 2007
Posty: 1000
Skąd: Z'ha'dum
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2009-08-30, 13:05   

Cytat:
Jako gracz bojkotuje takie zabezpieczenia i będę używał takiego słownictwa, by jak najbardziej ośmieszyć takie głupie ograniczenia, które są wymierzone w graczy, którzy kupili oryginalną grę, a nie w piratów, bo ci zawsze sobie poradzą. Zresztą ograniczenie instalacji jest jednym z głównych powodów, z których gra się nie sprzedała tak, jak było w planach. I bardzo dobrze zresztą.
Obrażasz tym samym tych którzy pomimo ograniczeń i przeszkód postanowili wydać pieniądze i męczyć się z wszystkimi bzdurami jakie wymyślił EA

Cytat:

Zaś ograniczona liczba instalacji jest sporym minusem, powiedzmy, że nie mieliśmy miejsca na dysku i odinstalowaliśmy sobie Spore'a, sytuacja powtarza się kilkakrotnie i potem są problemy.
Raczej dało by się znaleźć sposób na ominięcie tego w końcu jak się ma oryginał, a jak nie to wtedy taki grach ma w pełni prawo użyć metod pirackich skoro go tak twórcy załatwią.

Całe te DRM to tylko wymówka dla narzekania i piracenia.
Jeśli ktoś jeszcze ma z tym problem to niech stworzy temat pod tytułem "Jestem Emo bo EA ma DRM w swoich grach" i niech przestana zaśmiecać ten temat.

Cytat:
Możliwe bo ja gram cywilizacją wojskową(tak jest szybciej bo nie musisz czekać na postęp szlaku handlowego tylko atakujesz i po 1 min planeta jest twoja :) )
ja za to mam częste katastrofy ekologiczne :(
Na jakich gracie patchach?
_________________
 
 
 
Grz240 
Włócznik
Hierofanta



Dołączył: 01 Sie 2009
Posty: 53
Wysłany: 2009-09-11, 13:05   

Nie wiem gdzie się wyświetla wersja gry to ci nie powiem

Mam do was taką prośbę: jeśli ktoś ma dużo przygód bo pobiera z neta to prosiłbym o wysłanie folderu Moje dzieła spore, który znajduje się w moich dokumentach na e mail: grz240@wp.pl (może być na jakimś serwisie do pobierania plików) ponieważ jeżeli sam pobiorę jakąś przygodę to i tak nie mogę w nią grać bo nie mam potrzebnych do niej dzieł, a tych z kolei nie mogę pobrać i przenieść na komputer na którym mam spore bo nie wiem które są potrzebne, a na kompie na którym mam spore nie mam neta.
 
 
 
DeathCloud 
Lisz
Reaper/Shadow Agent



Wiek: 30
Dołączył: 04 Lut 2007
Posty: 1000
Skąd: Z'ha'dum
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2009-09-13, 10:49   

Ja na razie nei mam dostępu do kompa ze Sporem.
A nie jest tak że folder Moje dzieła to folder z moimi dziełąmi a nie tymi ściaganymi ?

Edit:
Co do wersji to powinna być w readme albo gdzies w czymś związanych z ikoną gry , ale pewnei masz wersję 1.02. Wyszł juz 1.03 (daje nowe kończyny oraz pojawiająsie problemy z uruchomienie male łątwe do naprawienia) 1.04 i 1.05 (daje asymetryczność)
_________________
 
 
 
Grz240 
Włócznik
Hierofanta



Dołączył: 01 Sie 2009
Posty: 53
Wysłany: 2009-09-13, 14:54   

chyba mam 1.03 bo mam te nowe kończyny

jak ręcznie pobierałem przygode i wszystko co do niej potrzebne(autor podał) i wrzuciłem do moje dzieła spore to normalnie miałem i pisało autor jakis tam znaczy nie ja, wiec mysle ze to tam ale sprawdz czy masz w tym katalogu pobrane przygody
 
 
 
DeathCloud 
Lisz
Reaper/Shadow Agent



Wiek: 30
Dołączył: 04 Lut 2007
Posty: 1000
Skąd: Z'ha'dum
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2009-09-16, 10:20   

http://spore.wikia.com/wiki/Patches
Tu masz listę patchy.

A czy filtrując dzieła tak by został tylko twoje to czy odfiltowywuje te pobrane?

A moze pogadamy o czymś związanym z samą rozgrywka?
_________________
 
 
 
Grz240 
Włócznik
Hierofanta



Dołączył: 01 Sie 2009
Posty: 53
Wysłany: 2009-09-16, 15:34   

jak dam moje dzieła to te pobrane mi się nie wyświetlają.
co do rozgrywki zauważyłem że najlepiej grać w fazę stwora, aż odblokujemy sobie najlepsze skrzydła, bo kapitan ze skrzydłami ma dużo łatwiej.
 
 
 
DeathCloud 
Lisz
Reaper/Shadow Agent



Wiek: 30
Dołączył: 04 Lut 2007
Posty: 1000
Skąd: Z'ha'dum
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2010-06-12, 00:50   

I jak , gra ktos jeszcze ? Czy tylko ja mam Spore z dostepem do netu ?
Dzisiaj własnie odkryłem Sol. a jako ze mialem Planet Bustera to wiadomo ^^^
_________________
 
 
 
DeanDun 
Adept
Elficki Złodziej



Wiek: 19
Dołączył: 12 Lis 2010
Posty: 19
Skąd: Zaczarowany las
Wysłany: 2010-11-23, 21:24   

Nie będę się wtrącać do tej dyskusji, bo mało wiem o tej grze.Grałem kiedyś i fajna.
_________________
ZA PRZYMIERZE!!!
:elf:
 
 
 
DeathCloud 
Lisz
Reaper/Shadow Agent



Wiek: 30
Dołączył: 04 Lut 2007
Posty: 1000
Skąd: Z'ha'dum
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2010-11-24, 00:08   

Naprawde? A mozesz powiedizeć coś jeszcze oprócz odgrzebywania starego tematu ?
_________________
 
 
 
Wisz 
Weteran


Dołączył: 25 Sty 2009
Posty: 732
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2013-05-30, 22:22   

Gram w Spore od dwóch dni i coraz mniej mi się podoba. Dużo o niej czytałem i się napaliłem, że w końcu będę grał prawie że w Cywilizację swoją własną rasą. A tu lipa. Jedynie pierwszemu etapowi rozwoju nie mam nic do zarzucenia. Etap po wyjściu z morzu to żart, swoim ludkiem wybijam wszystkie gatunki po kolei, żeby nie szukanie nowych części, dałoby radę przejść to spokojnie poniżej godziny. Etap plemienia to natomiast porażka, gierki w necie są bardziej skomplikowane niż ta faza. Faza planetarna też rozczarowuje, całe trzy budynki do wybudowania, które mogę sam zaprojektować! Sid powinien pozwać tych pismaków, którzy porównywali tą fazę do cywilizacji, nawet do jedynki CV ona się nie umywa. Może jak w końcu skończę się użerać na mapie z pojedynczymi pojazdami przejdę wyżej, ciekawe czym mnie ostatnia faza zaskoczy.
_________________
Piszę poprawnie po polsku.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   

Podobne Tematy
 
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
theme by michaczos.net & UnholyTeam
Tajemnice Antagarichu :: Heroes of Might & Magic 1,2,3,4,5,6 Forum