Forum Disciples, Disciples 3 on
 
Forum Disciples, Disciples 3  Najlepsze forum poświęcone rewelacyjnej serii gry Disciples
 FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Regulamin  Zaloguj  Rejestracja   Chat [1]   Discipedia  Download 

Poprzedni temat «» Następny temat
Zbiór pytań
Autor Wiadomość
Vozu 
Mara
The Deergineer



Wiek: 28
Dołączył: 09 Kwi 2008
Posty: 2265
Skąd: Witchwood
Wysłany: 2013-05-20, 23:14   Zbiór pytań

Mam zamiar pisać podręcznikowe dokumenty do BG, a ponieważ niektóre rzeczy (np. Dowódcy) są nowi, zatem ten temat jest dla was, marudy :D
Zadawajcie pytania, wszelkiego typu wątpliwości - będę je objaśniał i zbiorę w jakimś miejscu, w ten sposób będę miał materiał na objaśnienia, które być może przydadzą się wprowadzanym do BG ludziom :)

Pytania i Odpowiedzi
_________________
Ostatnio zmieniony przez Vozu 2013-05-20, 23:23, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Vogel 
Ochrzczony Ogniem
Disciples of evil



Wiek: 33
Dołączył: 03 Paź 2007
Posty: 2972
Skąd: Temperance
Wysłany: 2013-05-20, 23:16   

Mędrzec

"Zew przodków" można stosować zarówno na swoich jak i wrogich jednostkach?

Jeśli można na wrogich to kto decyduje o przesunięciu jednostki?
_________________
Hańba tym, którzy nazywają nas okrutnikami, odwracają oczy od stosu i zasłaniają uszy broniąc się przed krzykiem heretyka.
Albowiem smród jaki czują jest zapachem grzechu opuszczającym jego ciało, czując go poznajemy chorobę jaka toczy naszą duszę i pomaga się z niej wyzwolić.
Słuchając poznajemy ogrom łaski jaką kieruje ku nam Wszechojciec, albowiem nie jest to krzyk bólu a ekstazy przekraczającego wrota niebios.
 
 
 
Waskos 
Patriarcha
Kapłan Spamu



Wiek: 25
Dołączył: 09 Lut 2011
Posty: 592
Skąd: Masłowy Bród
Wysłany: 2013-05-20, 23:43   

Sam tego chciałeś :-P
1. Czy sobek będzie mógł przemieniać się w wodzów?
2. Czy dodatkowy atak nadany dzięki alchemikowi daje szanse na wyjście z polimorfii? Jeżeli tak, to ile oczek jest do tego potrzebnych?
3. Czy szanse i "obrażenia" healerów i wzmacniaczy mogą być zmniejszone przez ataki np. Tiamatha?
4. Czy na Liszej Królowej utrzymują się efekty podaczs non omnis moriar, np zmniejszenie ini czy trucizna?
5. Czy rycerz śmierci może, za pośrednictwem Męstwa, przyjąć na siebie truciznę?
6. Czy dzięki runicznemu polu Inżyniera można apsobrować truciznę?
7. Czy eksperymentalny pancerz uleczy jednocześnie inżyniera o 7 jeżeli ten ma zadane taką ilość obrażeń lub większą?
8. Może to dziwne, ale czy Mędrzec może użyć zewy przodków na wrogu? obniżenie ini i przede wszystkim szans na trafienie może zniwelować zagrożenie ze strony cień/inkub/sukkub. A pisałeś o dowolnej jednostce
_________________
I lubię patrzeć, jak w panice
Pospólstwo z mieniem pierzcha drogą,
A po ich piętach wojownicy
Depcą i ławą suną mnogą.
Lubię to sercem całym!
 
 
 
Raven 
Nosferat
Wieczny Bluźnierca



Wiek: 25
Dołączył: 22 Gru 2009
Posty: 779
Skąd: Tar Al'naihme
Wysłany: 2013-05-25, 18:05   

Mam pytanie odnośnie nowego patcha z zasięgiem. Wezmę na przykład Pustelnika. Pustelnik, który ma zmniejszenie Zasięgu ataku do 2 (z 3). Jeśli postawi się go w drugiej linii siłą rzeczy atakuje on tylko pierwszy szereg wroga. Jeśli więc pierwszy wraży szereg padnie w boju to Pustelnik staje się bezużyteczny czy może w takim wypadku atakować tyły?
_________________


Jam jest Hermes
Który własne skrzydła pożerając
Oswojon zostałem
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   

Podobne Tematy
 
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
theme by michaczos.net & UnholyTeam
Tajemnice Antagarichu :: Heroes of Might & Magic 1,2,3,4,5,6 Forum