Forum Disciples, Disciples 3 on
 
Forum Disciples, Disciples 3  Najlepsze forum poświęcone rewelacyjnej serii gry Disciples
 FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Regulamin  Zaloguj  Rejestracja   Chat [0]   Discipedia  Download 

Poprzedni temat «» Następny temat
Pełny ekran, a dwa monitory
Autor Wiadomość
deenty 
Chłop


Wiek: 28
Dołączył: 04 Sty 2013
Posty: 3
Skąd: Skraj zachpom/pom
Wysłany: 2013-01-04, 12:58   Pełny ekran, a dwa monitory

Posiadam dwa monitory obok siebie i gdy odpalam D2 na pełnym ekranie, gra uruchamia się na tym drugim zamiast na głównym jak wszystkie inne gry. Jest to bardzo niekomfortowe, nie wiem co z tym zrobić. Mógłbym grać w okienku, lecz jest ono zbyt małe i nieraz ciężko trafić w poszczególne przyciski.
Próbowałem poszukać jakichś ustawień w plikach gry, lecz bez skutku. D1 nie ma tego problemu.
Uprzedzam że odłączenie drugiego monitora nie wchodzi w gre ;)
 
 
Allemon 
Obrońca Wiary
były inkwizytor



Wiek: 27
Dołączył: 16 Lip 2007
Posty: 549
Skąd: Temperance-Zdrój
Wysłany: 2013-01-05, 02:08   

Sterowniki karty pozwalają zamienić ekrany. Tj ekran dodatkowy staje się domyślnym i na odwrót.
Może wystarczy pogrzebać w menu EKRAN (tam gdzie zmieniasz tapetę, zakładka USTAWIENIA).
Ew jest problem ze zgodnością rozdzielczości gry na tym urządzeniu, zmień ją i spróbuj ponownie :)
_________________
Allemon
(-) Z Łaski Wszechojca, Wysoki Komisarz ds. Administracji, Porządku, i Konserwacji Jedynego Słusznego Forum
 
 
 
deenty 
Chłop


Wiek: 28
Dołączył: 04 Sty 2013
Posty: 3
Skąd: Skraj zachpom/pom
Wysłany: 2013-01-05, 11:55   

Właśnie nie chcę zamieniać ekranów, wszystko mam porozkładane na nich ładnie pięknie. Rozdzielczości obu monitorów są inne, to fakt, ale dziwne że kiedyś gdy miałem jeden, główny, to na nim normalnie się uruchamiało. Kombinowałem z ustawieniami wyświetlania w grze, lecz nic to nie dało. Próbowałem wymusić aby D2 było na głównym za pomocą Actual Window Manager, lecz bez skutku - wszystkie okna poza grą wyświetlały się tak jak chciałem, mimo że ich miejsce wcześniej było na drugim ekranie.
Ciekawe jest, że kiedyś jako drugi monitor miałem całkowicie inny, z inną rozdzielczością i wtedy D2 również uruchamiał się na nim, zamiast głównym.
 
 
Allemon 
Obrońca Wiary
były inkwizytor



Wiek: 27
Dołączył: 16 Lip 2007
Posty: 549
Skąd: Temperance-Zdrój
Wysłany: 2013-01-06, 01:35   

Więc sprawa musi być rozdzielczości, hmmm w ConfigEditor.exe (kat. główny z grą, spróbuj zaznaczyć by gra odpaliła się o okienku, okienko zawsze możesz przestawić. Jak nie to odznacz ptaszka przy "Strech to fullscreen"
deenty napisał/a:
Actual Window Manager,

Niestety tego nie mam akurat, używam czego innego.

Jeśli to wszystko zawiedzie to nie mam już rozwiązania.
_________________
Allemon
(-) Z Łaski Wszechojca, Wysoki Komisarz ds. Administracji, Porządku, i Konserwacji Jedynego Słusznego Forum
 
 
 
deenty 
Chłop


Wiek: 28
Dołączył: 04 Sty 2013
Posty: 3
Skąd: Skraj zachpom/pom
Wysłany: 2013-01-06, 10:52   

W okienku odpala się na głównym ekranie, tylko fullscreen na drugim. I jak pisałem, kombinowałem już różnie z ustawieniami gry, robiłem to co napisałeś i wszystkie inne możliwości. W/w aplikację znalazłem jako sposób na uruchamianie właśnie na innym ekranie, lecz przy D2 to nie działa, to jedyna gra która się sprzeciwia wszystkiemu.
No to wychodzi na to, że albo bede musiał grać na drugim monitorze albo w okienku... Cóż, mimo wszystko dziękuję za próbę pomocy ;)
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   

Podobne Tematy
 
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
theme by michaczos.net & UnholyTeam
Tajemnice Antagarichu :: Heroes of Might & Magic 1,2,3,4,5,6 Forum